Справа проти Байдена була закрита законно – МВС

13:18, 26.02.2021
Справа проти Байдена була закрита законно – МВС

Українська поліція закрила справу проти Джо Байдена на законних підставах.

Українська поліція закрила справу проти Джо Байдена на законних підставах. Кримінальне провадження припинили у зв’язку із відсутністю складу злочину.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба МВС України.

 

Правоохоронці зупинили розслідування у справі, де фігурував новообраний глава США, 23 вересня 2020 року. Це відбулося за декілька місяців до виборів президента Сполучених Штатів.

 

Заявник Віктор Шокін разом зі своїми адвокатами не погодився із рішенням закрити справу проти Джо Байдена. Колишній генпрокурор звернувся зі скаргою до суду.

 

Зі свого боку, після детельного ознайомлення з матеріалами провадження 25 лютого 2021 року суд виніс свій вердикт: у задоволенні скарги відмовити.

 

У травні 2020 року Деркач оприлюднив записи розмов, які нібито свідчать про вплив тоді ще ексвіцепрезидента США Байдена на Порошенка.

 

 Джо Байден начебто тиснув на п’ятого Президента України Петра Порошенка з вимогою звільнити Шокіна з посади Генпрокурора. Як свідчать документи, у ході досудового розслідування встановлено, що Шокін звільнився за власним бажанням, і жодного впливу на нього не здійснювалось.
 

Згідно зі словами ексгенпрокурора, якби йому дозволили залишатися на роботі, він би поставив під сумнів кваліфікацію Гантера Байдена, який був членом ради директорів компанії.

 

У травні 2020 року Печерський районний суд Києва зобов'язав Офіс генпрокурора почати розслідування у справі щодо можливого втручання Джо Байдена у діяльність Втручання Байдена в роботу Шокіна: суд зобов'язав Офіс генпрокурора відкрити справу Віктора Шокіна.