На Буковині посилюють карантин

11:33, 26.02.2021
На Буковині посилюють карантин

27 лютого може стати третім днем, як у регіоні спостерігається ріст госпіталізації хворих на COVID-19.

У Чернівецькій області  через погіршення ситуації з COVID-19  посилюють карантинні обмеження.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

 

Зокрема, з 27 лютого до 9 березня включно у Чернівецький області забороняється робота: закладів громадського харчування, ресторанів, барів, крім адресної доставки, навчальних закладів, окрім установ дошкільної та спеціальної освіти, розважальних центрів, зон відпочинку у ТЦ. Також не дозволяється проводити масові заходи.

 

Таке рішення прийняли 26 лютого на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС.

 

Станом на 26 лютого за попередню добу в області зафіксували рекордну кількість нових випадків захворювання на коронавірус – 638, що стало причиною посилення карантину.

 

Водночас у МОЗ розповіли, що регіон можуть віднести до червоної зону карантину, якщо ситуація з коронавірусом там не покращиться. Головний санлікар Віктор Ляшко підтвердив інформацію про те, що у Чернівецькій області можуть ввести червону зону карантину. Про це він повідомив під час брифінгу.

 

За його словами, якщо негативна тенденція з коронавірусом там збережеться, то будуть скликати загальнонаціональну комісію ТЕБ і НС.

 

Медик зазначив, що 27 лютого може стати третім днем, як у регіоні спостерігається ріст госпіталізації хворих на COVID-19. Отже, будуть підстави для введення червоної зони в області.

 

А в ефірі одного телеканалів заступниця глави Чернівецької ОДА Наталія Гусак повідомила, що Чернівецьку область закривати не будуть.