Справа Стерненка: адвокат Коломієць заявляє про реванш «антимайдану»

22:24, 24.02.2021
Справа Стерненка: адвокат Коломієць заявляє про реванш «антимайдану»

Віталій Коломієць переконаний в абсолютному реванші «антимайдану».

Один із захисників громадського активіста Сергій Стерненка – Віталій Коломієць переконаний в абсолютному реванші «антимайдану», який відбувається в Україні зараз.

 

Як передає Україна молода, про це захисник заявив в ефірі телеканалу “Прямий” у середу ввечері.

 

«У нас пряма політична боротьба – політика за допомогою керованого судочинства. Кероване судочинство – це і є інструмент боротьби, а не це боротьба в суді з політичними мотивами. Тут ось про що. Людям набридло, що у них в країні немає суду, у них в країні немає правоохоронної системи. Це як говорити про Майдан. Майдан же не стояв і люди не гинули за побитих студентів, а стояли за глобальнішу річ», - наголосив пан Коломієць.

 

І додав: «Яких 300 гривень і 7 років з конфіскацією? І мені здається, що правильно говорити саме про те, що це апогей цієї політичної боротьби. Зараз абсолютний реванш “антимайдану”: вони отримали бюрократію, вони отримали владу, вони повернули собі ті інструменти, які вони мали, вони перестали боятися, вони повернулися в країну і пробують це своє приниження якось компенсувати, що їм довелося тікати з України».

 

Як повідомляла «УМ», 23 лютого Приморський райсуд Одеси оголосив вирок активісту Сергію Стерненку у справі за обвинуваченням у викраденні людини – сім років і три місяці ув’язнення із конфіскацією половини майна.

 

Після оголошення рішення суду Стерненко коротко поговорив, за його твердженням, із президентом Зеленським по телефону, якому «подякував» за вирок.

 

Його взяли під варту і відправили до СІЗО до оскарження вироку.

 

Після цього в багатьох містах України відбулися масові багатотисячні акції протесту, а у Києві на Банковій сталися навіть затяті сутички з полцією.