Під Зайцевим гатили з мінометів: загинув захисник України

09:45, 23.02.2021
Під Зайцевим гатили з мінометів: загинув захисник України

Ситуація на Донбасі загострилася в останні тижні, українські воїни відповідають на обстріли ворога.

Український військовий загинув і ще одного було поранено під час ворожого мінометного обстрілу в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік селища Зайцеве на Луганському напрямку у вівторок.

 

Як повідомляє Україна молода, про чергову бойову втрату ЗСУ інформує командування Операції Об’єднаних сил у ранковому зведенні 23 лютого.

 

Зазначається, що російські окупанти вели прицільний вогонь по українських позиціях з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Південного.

 

Внаслідок обстрілу отримав поранення один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил. Воїну оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.

 

«Від початку поточної доби, 23 лютого, було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населеного пункту Зайцеве, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл українських позицій з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. Внаслідок обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один воїн – отримав осколкові поранення», - йдеться у повідомленні штабу ООС.

 

Командування операції Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття родині загиблого, а пораненому бійцю бажає скорішого одужання.

 

Українська делегація у Тристоронній контактній групі додає, що захисник України загинув і ще одного було поранено близько 7.00 ранку на напрямку Світлодарськ у результаті обстрілу противником українських позицій.

 

Тоді як в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу Красногорівки збройні формування РФ відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, а в передмісті Авдіївки – зі станкових протитанкових гранатометів.

 

На обстріли противника українські воїни давали вогонь у відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

 

Загалом, протягом минулої доби, 22 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню.

 

Нагадаємо, що ситуація на Донбасі загострилася в останні тижні, українське військо несе регулярні втрати після близько півроку відносного перемир'я.

 

Як повідомляла «УМ», старший солдат-контрактник Сергій Петраускас з 72-ї бригади імені Чорних Запорожців загинув під час ворожого обстрілу позицій ООС біля шахти «Бутівка» неподалік Авдіївки Донецької області у понеділок.

 

Ще троє бійців 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського загинуло внаслідок пожежі у бліндажі на Донеччині, яка сталася 20 лютого.