Мобільний госпіталь на Прикарпатті готовий до прийому хворих: перший і наразі єдиний в Україні

15:45, 22.02.2021
Мобільний госпіталь на Прикарпатті готовий до прийому хворих: перший і наразі єдиний в Україні

У госпіталі функціонують: ️приймальне відділення; ️блок інтенсивної терапії; ️палати для пацієнтів.

В Івано-Франківській області через нестачу ліжок для хворих на COVID-19 розгорнули тимчасовий шпиталь. Розрахований він на 120 ліжок і вже може функціонувати як самостійна лікарня.

 

Як інформує УМ, про це повідомяє пресслужба ДСНС. 

 

Мобільний госпіталь вже повністю готовий приймати пацієнтів на території Богородчанської центральної районної лікарні. Розгорнула госпіталь Державна cлужба України з надзвичайних ситуацій за дорученням уряду.

 

Госпіталь налічує 30 наметів, з яких 24 – це госпітальна база, що розрахована на 120 ліжок. Кожне ліжко обладнане індивідуальним кисневим концентратором.

 

Госпіталь Богордчани

 

У госпіталі функціонують: ️приймальне відділення; ️блок інтенсивної терапії; ️палати для пацієнтів.

 

Госпіталь обладнаний автономними системами життєзабезпечення та може самостійно функціонувати як заклад охорони здоров'я.

 

Госпіталь Богордани

 

Додамо. правоохоронці разом з медиками розгорнули 16 контрольно-пропускних пункти в Івано-Франківській області, повідомляє поліція Івано-Франківської області

 

Загалом 5 з 16 карантинних пунктів працюватимуть у цілодобовому режимі. Вони повинні запобігти поширенню коронавірусної інфекції на Прикарпатті. Відомо, що на контрольно-пропускних пунктах працюватимуть правоохоронці та лікарі.

 

 

Вони будуть: контролювати дотримання карантинних обмежень у сфері пасажирських перевезень, проводити температурний скринінг, за потреби перевіряти документи.

 

Людей спрямовуватимуть до медичних закладів, якщо вони матимуть ознаки захворювання. 

 

Перелік карантинних блокпостів: Івано-Франківськ (автошлях Н-10, Калуське шосе); Івано-Франківськ (автошлях Н-09, вулиця Галицька); село Черніїв (автошлях Т0906); село Делятин, Надвірнянський район (автошлях Н-09); село Яблуниця, Надвірнянський район (автошлях Н-09); с. Драгомирчани (автошлях Н-09); Івано-Франківськ (автошлях Н-18, вулиця Тисменицька);
село Отинія, Коломийського району (автошлях Н-10); село Іванівці, Коломийського району (автошлях Т-0905); село Мишин, Коломийського району (автошлях Р-24); село Турка, Коломийського району (автошлях місцевого значення); село Корнич, Коломийського району (автошлях Н-10); село Гвіздець, Коломийського району (автошлях Р-24); село Грохолин ліс, Надвірнянського району (автошлях Н-09); село Цуцилів, Надвірнянського району (автошлях Т-0906); селище міського типу Ворохта, Надвірнянського району (автошлях Р-24).

 

 

Перші 5 блокпостів працюватимуть цілодобово, натомість усі інші – з 06:00 по 21:00.

 

Правоохоронці не блокують, не обмежують та не перешкоджають руху транспорту, а лише здійснюють контроль. Таким рішенням встановлено особливий режим в’їзду і виїзду з окремих населених пунктів області громадян і транспортних засобів.

 

 

Зауважимо, в Офісі Президента під час наради під головуванням президента Володимира Зеленського 22 лютого обговорили ситуацію з коронавірусом на Прикарпатті, інформує Офіс президента.

 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація у регіоні залишається вкрай напруженою. 

 

"Завтра планується проведення державної комісії ТЕБ та НС щодо вжиття ще низки заходів, які відповідають червоному рівню карантинних обмежень", - наголосив Шмигаль.

 

Володимир Зеленський заявив, що відповідно до графіку безплатну вакцину отримають усі громадяни України. Першими вакцину отримають медики та учасники ООС.
Шмигаль наголосив, що за останні дні кількість заражених зростає на Вінниччині та Закарпатті.

 

За останню добу, за даними РНБО, виявили в області 515 нових випадків – це найбільша кількість серед регіонів в Україні. Станом на 22 лютого в області виявили більше ніж 59 600 випадків коронавірусу, з них 1 110 – летальні.

 

На Прикарпатті зберігається один з найбільших рівнів захворюваності на коронавірус протягом останніх двох тижнів.

 

Як повідомляла УМ, в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні склалася майже критична ситуація. Пацієнти змушені лежати у коридорах, їдальнях та навіть кабінетах лікарів.

 

Через ситуацію в екстреному випадку на Прикарпаття вилетів головний санлікар України Віктор Ляшко.

 

19 лютого в область доставили мобільний госпіталь, зранку 20 лютого його почали облаштовувати.

 

З 22 лютого на Прикарпатті діє червона зона карантину: уроки в школі для учнів 5 – 11 класів скасували, ТРЦ і ресторани закрили.