На Буковині контрабандисти кинули ноші з цигарками і втекли від прикордонників

11:12, 15.02.2021
На Буковині контрабандисти кинули ноші з цигарками і втекли від прикордонників

Контрабандисти кинули ноші з цигарками побачивши прикордонників. (Фото ДПСУ)

Українські прикордонники відділів «Фальків» та «Селятин» запобігли двом спробам переміщення тютюнової контрабанди до Румунії.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє ДПСУ.

 

«В обох випадках з появою прикордонників невідомі вдалися до втечі, залишивши свої ноші з тютюновою продукцією. Випроставшись від ваги контрабандного вантажу, пачкарі дременули вглиб території України з такою силою, ніби попереду у них був фініш олімпійського спринту. Навіть попереджувальні постріли у повітря не змусили їх зупинитися», - йдеться у повідомленні прикордонників Чернівецької області.

 

У результаті підрахунку вмісту покинутих пакунків прикордонники встановили, що правопорушники намагалися перемістити понад 7 тис. пачок сигарет без марок акцизного збору на суму близько 280 тис. грн, за попередньою оцінкою.

 

Пакунки з тютюновою продукцією доставлені до прикордонних підрозділів. Наразі тривають заходи щодо встановлення кола осіб, причетних до спроб незаконного переміщення сигарет через кордон.

 

Як повідомляла «УМ», схрон з боєприпасами виявили завдяки службовому псу працівники Нацгвардії України та СБУ під час перевірки потенційно небезпечних будівель у місті Попасна Луганської області.