Єрарх УПЦ МП вимагає заборонити сайт «Миротворець»

10:29, 14.02.2021
Єрарх УПЦ МП вимагає заборонити сайт «Миротворець»

Голова Представництва УПЦ МП при європейських міжнародних організаціях Віктор (Коцаба).

Голова Представництва УПЦ МП при європейських міжнародних організаціях Віктор (Коцаба) вимагає заборонити сайт «Миротворець».

 

Відповідну заяву Коцаба зробив, коментуючи нещодавню заяву Європарламенту, в якій він закликає закрити сайт Миротворець, як такий, що "нагнітає атмосферу ворожнечі й ненависті в Україні".

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

 

Як наголосив єрарх УПЦ МП, «функціонування ресурсу, який публікує особисті дані громадян України, бездоказово звинувачуючи їх в антидержавній діяльності, – неприпустимо... Насправді, цей ресурс використовується для боротьби з політичними або ідеологічними опонентами, а ще більше – для залякування їх. Звідси рукою подати до жорстокої цензури і “маркування” неугодних».

 

Додамо, що Предстоятель УПЦ МП Митрополит Онуфрій потрапив до бази «Миротворець» як "агент впливу РПЦ в Україні і противник створення незалежної помісної Церкви". У базі "Миротворця" є також намісник Києво-Печерської Лаври, митрополит Павло.

 

Центр «Миротворець» — неурядова організація, що займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру.

 

У «Миротворці» відповіли на резолюцію Європарламенту і запевнили, що й надалі будуть оприлюднювати дані осіб, які займались злочинами проти України та Європи, а саме: проросійських бойовиків та їхніх посібників, терористів, російських найманців та вбивць, російських військових злочинців, антиєвропейських та антиукраїнських пропагандистів, осіб, які публічно розпалюють міжнаціональну ворожнечу, закликають до війни та масових вбивств, неонацистів, ксенофобів та екстремістів.

 

«Колектив Центру «Миротворець» ніколи не зрадить інтересів України та Європи, буде й надалі стояти на сторожі Державного суверенітету України, відстоювати територіальну цілісність нашої Держави, захищатиме громадян України на своїй ділянці фронту боротьби з російською агресією, а також залишиться надійним щитом для всіх країн Європейського континенту від російської орди», – запевнили на сайті «Миротворець».