Це не заперечує його провину: реакція Байдена на провал імпічменту Трампа

09:10, 14.02.2021
Це не заперечує його провину: реакція Байдена на провал імпічменту Трампа

Свою позицію Джо Байден озвучив через кілька годин після рішення Сенату.

Президент США Джо Байден відреагував на рішення Сенату у справі про імпічмент колишньому очільнику Штатів Дональду Трампу. На думку новообраного президента, виправдання Трампа свідчить про "крихку демократію".

 

 

Як інформує УМ, про це повідомляє CNN.

 

Свою позицію Джо Байден озвучив через кілька годин після рішення Сенату.

 

Президент США вважає це рішення нагадуванням про те, що "демократія крихка", і кожен американець зобов'язаний захищати правду.

 

"Ця сумна глава у нашій історії нагадала нам, що демократія є крихкою. Що її потрібно завжди захищати. Що ми повинні бути завжди пильними. Хоч кінцеве голосування і не призвело до імпічменту, вини це не заперечує", - наголосив Байден.

 

Він також підкреслив, що насильству та екстремізму немає місця в Америці.

 

45-й президент США Дональд Трамп заявив, що невдала спроба оголосити йому імпічмент – це черговий виток "полювання на відьом".

 

"І полювання триває, тому що наші противники ніяк не можуть забути, що за мене кілька місяців тому проголосували 75 мільйонів людей. Це найвищий показник в історії для чинного президента", - зауважив політик.
 

Також він пообіцяв "продовжити шлях до величі Америки".

 

"Наш історичний і прекрасний рух "Зробимо Америку знову великою" лише розпочинається. Найближчими місяцями я збираюся поділитися з вами багатьма думками. Я – готовий продовжити цю видатну пригоду, мета якої – домогтися величі для всіх американців", -  додав він.

 

Також 45-й президент США пообіцяв представити концепцію "яскравого, блискучого, необмеженого майбутнього Америки". Щоправда, він не уточнив свої плани та не сказав, чи збирається балотуватися на найвищу посаду в країні знову.
 


Як повідомляла УМ, 13 лютого Сенат США не підтримав оголошення імпічменту для 45-го президента Дональда Трампа. Сенату забракло лише 10 голосів.

 

Дональда Трампа звинувачують у підбурюванні до заколоту. Мовиться про заворушення у Вашингтоні 6 січня, які влаштували його прихильники, а також про їх вторгнення в Капітолій.
Резолюцію про імпічмент передали в Сенат 25 січня, а сам Трамп відмовився давати свідчення у справі про імпічмент в процесі.