Об’єднані Арабські Емірати є ключовим партнером України – Зеленський

21:00, 13.02.2021
Об’єднані Арабські Емірати є ключовим партнером України – Зеленський

Володимир Зеленський разом із дружиною прибув в ОАЕ з офіційним візитом.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Об’єднані Арабські Емірати є одним з ключових партнерів Києва на Близькому Сході.

 

На його думку, двосторонні відносини між Україною і ОАЕ характеризуються як досить динамічні, і мають стабільну тенденцію до стрімкого розвитку.

 

Як передає Україна молода, про це Зеленський заявив в інтерв'ю інформаційному агентству ВАМ (EmiratesNewsAgencyWAM), яке оприлюднив Офіс президента в суботу.

 

"ОАЕ - один з ключових партнерів України на Близькому Сході, і наша країна приділяє особливу увагу розвитку відносин з Еміратами. Максимальне поглиблення і розширення двосторонніх відносин з ОАЕ є пріоритетом нашої зовнішньої політики", - сказав президент.

 

Глава державизазначив, що країни поступово рухаються "до розширення горизонтів наших відносин завдяки постановці на порядок денний все більш амбітних проектів".

 

"Уже зараз я можу охарактеризувати відносини між Україною і ОАЕ як досить динамічні, і мають стабільну тенденцію до стрімкого розвитку. Свідченням цього є економічні показники, зокрема двостороннього товарообігу, стан договірно-правової бази (понад 30 двосторонніх угод і меморандумів про співпрацю), культурно-гуманітарне співробітництво", - додав Зеленський.

 

Він також зазначив "неймовірні зусилля Еміратів" у боротьбі з коронавірусом і подякував за надання гуманітарної допомоги Україні для протистояння COVID-19.

 

Раніше президент України одним з перших привітав ОАЕ з історичним успіхом - Емірати стали п'ятою країною в світі, чий космічний апарат досяг Марса.

 

Як повідомляла «УМ», 13 лютого Зеленський разом із дружиною прибув в ОАЕ з офіційним візитом, який триватиме 14-15 лютого.

 

Відтак, день закоханих подружжя Зеленськихзустріне в Абу-Дабі.