Королівський замок: журналісти-розслідувачі знайшли незадеклароване багатство Королевської

17:35, 12.02.2021
Королівський замок: журналісти-розслідувачі знайшли незадеклароване багатство Королевської

У декларації депутатки маєток не вказаний.

Журналісти знайшли будинок, який пов'язують з володінням нардепки від ОПЗЖ Наталії Королевської. Вона запевняє, що власниками є її батьки. У декларації депутатки маєток не вказаний.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в програмі "Підгорає" на 24 каналі.

 

У власності батьків Наталі Королевської знайшли навіть не будинок, а цілий замок недалеко від Києва. На гектарі землі помістилося: 2 озера; 3 альтанки; лазня; охорона та будинок для охорони; у центрі – сам будинок сім'ї Королевської.

 

Цієї нерухомості немає в декларації пані Наталі. Про фінансові справи родини Королевської, яка є власником маєтку, нічого невідомо.

 

Також Королевська каже, що вона там не живе, спільне господарство не веде, а лише інколи заїжджає у гості, переважно на вихідні. Однак журналісти помітили, що буває вона там таки частіше. Хоча, якщо взяти до уваги, що фіксованого робочого дня у нардепа немає, то тоді кожен день можна вважати вихідним. У такому випадку – все логічно.

 

Журналісти-розслідувачі з'ясували, що будинок придбаний за допомогою офшорної кіпрської компанії та із залученням колишнього помічника депутатки.

 

Нагадаємо, йому батько Королевської свого часу позичив 2 мільйони доларів.

 

Складна схема на папері та проста у розумінні, бо помічник депутатки грошей ніби не віддав, тож будинок просто відійшов за борги щасливому сімейству.

 

В борг дали тільки 2 мільйони доларів, а за оцінками рієлторів все це майно коштує від 5 до 10 мільйонів доларів. Залежить від того, наскільки "по багатому" там усередині тих будиночків.

 

Як повідомляла УМ, 27 жовтня 2020 року КС визнав неконституційним низку положень закону "Про запобігання корупції" та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації. Це рішення викликало критику з боку міжнародних партнерів і кредиторів України.
 

Венеціанська комісія опублікувала термінові висновки щодо механізмів протидії корупції відповідно до рішення Конституційного Суду України. Також Глава Венеціанської комісії звернувся до Ради, закликавши український парламент вирішити ситуацію з "прикрим" рішенням Конституційного Суду.

 

Венеціанська комісія також рекомендувала Україні змінити законодавство щодо Конституційного Суду