Лукашенко анонсував референдум щодо нової конституції країни

15:44, 11.02.2021
Лукашенко анонсував референдум щодо нової конституції країни

Лукашенко порозмірковував на тему свого відходу від влади

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, попри більш ніж піврічні акції протесту, залишається на посаді. Проте сам політик не відкидає, що з президентством він таки попрощається. Лукашенко навіть назвав умови, коли це стане можливим.

 

 

Як інформує УМ, про це повідомляє БЕЛТА.

 

Лукашенко порозмірковував на тему свого відходу від влади під час виступу на Всебілоруських народних зборах.

 

"У країні – мир, порядок, ніяких протестних дій, не перевертати країну, висловлювати свою думку у межах закону", -  описав свої вимоги Лукашенко.

 

Самопроголошений глава держави переконаний, що саме Всебілоруські народні збори мають стабілізатором у складний час. Також цьому органу необхідно передати конституційні повноваження. За словами Лукашенка, саме збори стануть "парасолькою для всієї країни у перехідний період".

 

Важливо, що під час свого виступу Лукашенко також анонсував референдум щодо нової конституції країни. Ймовірно, що волевиявлення організують на початку 2022 року. До цього часу активно займуться підготовкою проєктів.

 

Це не вперше Лукашенко оголошує умови для своєї відставки. Наприкінці грудня 2020 року самопроголошений глава держави заявив, що покине президентське крісло, якщо цього захоче "останній омонівець" в країні.