Путін зустрінеться із головними редакторами росЗМІ

14:48, 10.02.2021
Путін зустрінеться із головними редакторами росЗМІ

, зустріч проведуть у відеоформаті.

Президент Росії Володимир Путін проведе найближчим часом зустріч із головними редакторами російських ЗМІ.

 

Як інформує УМ. про це заявив його речник Дмитро Пєсков, пише «РИА Новости».

 

«Увечері (Путін - ред)  традиційну свою щорічну зустріч проведе — якої, до речі, вже майже рік не було — поспілкується з головними редакторами російських ЗМІ: і електронних ЗМІ, і радіо-, і інтернет-ЗМІ, і друкованих ЗМІ», — пояснив він.

 

За словами Пєскова, зустріч проведуть у відеоформаті. Він підкреслив, що це буде непублічна зустріч, а тому порядку денного її поки немає.

 

Головний редактор радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедіктов підтвердив, що запрошений на цю зустріч. Він зазначив, що хоче запитати Путіна про отруєння опозиціонера Олексія Навального.

 

«Я б хотів запитати Путіна, що він може сказати про цю «групу отруйників» і про те, що трапилося з Навальним в Омську. Я не знаю, що йому доповідають з цього приводу — мені було б цікаво це дізнатися», — пояснив Венедіктов.


Як повідомляла УМ,  2 лютого суд відправив Навального у виправну колонію на 3,5 року, хоча фактично він там пробуде 2 роки та 8 місяців (суд врахував, що він був 10 місяців під домашнім арештом). Таке рішення ухвалили, бо політик не приходив до Федеральної служби виконання покарань відмітитися як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, бо лікувався у Берліні після отруєння «Новачком».

 

У Росії 23 і 31 січня відбулися наймасовіші за останні роки непогоджені мітинги. Загалом на акціях силовики затримали понад 10 тисяч осіб та порушили близько 50 кримінальних справ.

 

За інформацією ЗМІ, співробітники ZIK, NewsOne і "112 Україна" планують створити нове медіа. Ймовірно, воно належатиме порівну всім співробітникам закритих каналів, які пов'язують з Віктором Медведчуком.