У Городищі на Черкащині поліціянти били затриманого залізним стільцем і шлангом

13:42, 08.02.2021
У Городищі на Черкащині поліціянти били затриманого залізним стільцем і шлангом

У місті Городище Черкаської області двох тамтешніх старших дільничних офіцерів поліції підозрюють у катуванні. Вони били затриманого чоловіка залізним стільцем та шлангом від вогнегасника.

 

Як інформує «УМ», про це йдеться у повідомленні Державного бюро розслідувань.

 

Зʼясувалося, що5 лютого потерпілий чоловік, разом зі своїм братом та товаришем, перебували в гаражі одного з кооперативів Городища. Туди зайшли оперативники і забраличоловіка до поліції. Вже там двоє старших дільничних намагались «відібрати» пояснення з приводу крадіжок та можливого вчинення ним цих крадіжок: у службовому кабінеті вони почали бити затриманого, зламавши об нього залізний стілець.

 

Після чого для подолання опору на потерпілого вдягли щей  кайданки та завдали удари руками, ногами, шлангом від вогнегасника, а також пластиковою пляшкою з водою по голові, обличчю та тулубу.

 

Внаслідок цього постраждалий отримав тілесні ушкодження у вигляді забою м’яких тканин обличчя, голови та спини, травматичного видалення зубів верхньої щелепи.

 

Таким чином, особи підозрюються у катуванні, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 ККУ).

 

До речі,  у черкаському обласному управлінні поліції повідомляють, що після того, як стало відомо, що в Городищенську місцеву лікарню за медичною допомогою із тілесними ушкодженнями звернувся чоловік, 1992 року народження, та повідомив про побиття в поліціїрозпочато службове розслідування.

 

Водночас начальник ГУНП у Черкаській області Михайло Куратченко відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу та поліцейських, які підозрюються у скоєнні цього злочину.