Сторінка окупаційного МЗС Росії у Криму отримала офіційний статус у Twitter

16:33, 08.02.2021
Сторінка окупаційного МЗС Росії у Криму отримала офіційний статус у Twitter

Профіль у твітері створили ще у березні 2015 року.

Профіль Міністерства закордонних справ Росії у Криму отримав блакитну галочку у соцмережі твіттер. Українська твітер-спільнота вже відреагувала та запустила хештеги #TwitterSupportsTerorrism і #CrimeaIsUkraine.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у твітер Russia's MFA in Crimea.

 

Офіційний статус і блакитна галочка означають, що сторінка відомства на окупованій території, отримала верифікацію.

 

Як свідчать дані зі сторінки відомства окупантів, цей профіль у твіттері створили ще у березні 2015 року. Розташовується відомство, за даними геомітки на сторінці, у Сімферополі.

 

У профілю є понад 11 тисяч фоловерів, її активно наповнюють міжнародними новинами, "досягненнями влади у Криму".

 

Галочка верифікації на сторінці з'явилася раніше. Прессекретар міністра закордонних справ України Гоша Тихий уточнив "Українській правді", що Україна наразі веде боротьбу, аби прибрати статус "верифікованого" у відомства окупантів.

 

Перша заступниця міністра МЗС України Еміне Джапарова написала у своєму твіттері, що такі дії соцмережі є неприпустимими. Джапарова створила два твіти із закликом скасувати верифікацію: англійською і кримстькотатарською мовами.

 

"На додаток до 2 наших попередніх дзвінків, ми повторюємо, що абсолютно неприпустимо ставити так званий "МЗС Росії в Криму перевірену галочку, в той час як Міжнародна спільнота, включаючи більшість країн-членів ООН чітко говорять #CrimeaIsUkraine"", - написала Джапарова.


Джапарова написала, що твітер повинен негайно заблокувати цю сторінку.

 

Українські користувачі твіттеру негативно зреагували на такі дії соцережі. У тренди піднялися хештеги #TwitterSupportsTerorrism і #CrimeaIsUkraine.
Тренди твіттеру у хештегах

 

Користувачі пишуть, що розчаровані такими діями соцмережі і готові видалити свої профілі, якщо твітер не перегляне верифікацію профілю.

 

 

Користувачі соцмережі у своїх повідомленнях нагадають, що представництво МЗС Росії у Криму не може бути суб'єктом міжнародного права і не може визнаватися демократичною спільнотою.