Нацгвардія МВС отримає десять гелікоптерів типу H225

13:54, 06.02.2021
Нацгвардія МВС отримає десять гелікоптерів типу H225

Вертольоти мипу Н225 оснащені двома потужними двигунами «Makila 2A», сучасною авіонікою, новітніми системами керування польотом. (Фото Нацгвардії МВС)

Національна гвардія України отримає десять нових вертольотів типу H225 в межах реалізації контракту з Airbus Helicopters протягом 2021 та 2022 років.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Нацгвардія МВС у суботу.

 

В НГУ нагадують, що компанія Airbus Helicopters та ДП "Українське авіаційно-транспортне підприємство "Хорів-АВІА" підписали контракт про постачання впродовж 2018-2022 років 12 вертольотів типу H225 для потреб Нацгвардії.

 

На офіційній зустрічі представники Нацгвардії та Airbus Helicopters обговорили поставки 6 повітряних суден у 2021 році та відправки двох вже наявних у НГУ гелікоптерів на підприємства компанії Airbus Helicopters для модернізації та доукомплектування.

 

 

Наразі фахівці Airbus Helicopters вже забезпечили навчання двох екіпажів Нацгвардії та частини інженерно-технічного складу на території Франції, Шотландії та Німеччини для обслуговування та експлуатації зазначених вертольотів.

 

Вертольоти оснащені двома потужними двигунами «Makila 2A», сучасною авіонікою, новітніми системами керування польотом, системою автоматичного пілотування, системами десантування особового складу, пошуку та рятування, які значно знижують навантаження на пілотів та  підвищують рівень виконання завдань і забезпечення безпеки польотів.

 

Як повідомляла "УМ", Нацгвардія України почала розробку нової доктрини за принципами НАТО. Допомагатимуть у цьому фахівці з США та Канади.