Проти молдовських та португальських авіакомпаній ввели санкції за польоти в Росію

14:10, 03.02.2021
Проти молдовських та португальських авіакомпаній ввели санкції за польоти в Росію

Санкції запровадили з ініціативи Служби безпеки України

З ініціативи Служби безпеки України проти авіакомпаній, які літають до аеропортів Росії та на окуповані українські території, запровадили санкції. Зокрема, обмеження стосуються молдовської та португальської компаній.

 

Як інформує УМ, про це повідомляється в телеграмі СБУ

 

Санкції наклали через здійснення польотів до Російської Федерації та на тимчасово окуповані території України з порушенням чинного законодавства.

 

Обмеження стосуються молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA.

 

На підставі виявлених порушень СБУ рекомендувала РНБО застосувати такі санкції: зупинення виконання фінансових та економічних зобов'язань; повне припинення транзиту ресурсів,  польотів і перевезень територією України; блокування активів.

 

Санкції діятимуть або до закінчення терміну окупації Криму, або до набрання сили рішення Європейського суду з прав людини про відшкодування збитків у зв'язку з анексією півострова.

 

Напередодні "Дзеркало тижня" з посиланням на власні джерела повідомило про санкції на літаки Тарас Козака та Віктора Медведчука.

 

Як повідомляла УМ,  2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про запровадження персональних санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, соратника кума президента РФ, нардепа Віктора Медведчука.

 

Також на 5 років запровадили санкції проти каналів 112-Україна, NewsOne, ZIK — Новий формат, Аріадна ТВ, ТВВибор, Партнер ТВ і Лідер ТВ, телерадіокомпанія 112-ТВ, НОВИНИ 24 ГОДИНИ, Нові комунікації.

 

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу, звинувативши Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

 

Зеленський заявив, заявив, що країна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду.