У Москві готуються до суду по Навальному: перекриваютьвулиці та затримують прихильників опозиціонера

10:45, 02.02.2021
У Москві готуються до суду по Навальному: перекриваютьвулиці та затримують прихильників опозиціонера

Ще до початку засідання затримали понад 20 людей біля станції метро.

У Москві 2 лютого суд розглядатиме справу російського опозиціонера Олексія Навального. Його умовний термін хочуть замінити на реальний – 3,5 роки в'язниці. До суду вже прибули соратники Навального та сам опозиціонер.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє 24 канал

 

Рух на сусідніх вулицях перекрили. До речі, цього разу Навального вже привезли до судової зали. Цікаво, що за 20 хвилин по початку засідання замінили суддю – Юлію Окуневу на Наталію Репникову.

 

Біля суду зібралось повно силовиків. Неподалік стоять автобуси та машини правоохоронців. Навколо будівлі – огорожа. Журналістів пропускають потрохи, перевіряють документи та навіть рюкзаки. До речі, ще до початку засідання затримали понад 20 людей біля станції метро.

 

Огорожа біля суду

                                Огорожа біля суду / фото "Новая газета"


До речі, ОМОНівці чатують не тільки біля суду, а й в районі кількох кілометрів від будівлі. Наприклад, силовиків помітили за сніданком в KFC, який розташований за 3 кілометри від суду.

 

ОМОНівці снідають

                 ОМОНівці снідають / Фото з телеграм-каналу "Відкритка"


Дружина опозиціонера Юлія Навальна та його адвокатка Юлія Михайлова вже приїхали до суду. Навіть їх силовики пропустили не одразу.

 
Нагадаємо, суд над Навальним відбувається по справі нібито махінації у компані "Ів-Роше" та тягнеться ще з 2014 року.

 

Брат політика Олег Навальний працював на керівній посаді в Пошті Росії. Суд стверджує, що він переконав керівництво "Ів Роше" розірвати договір на поставку продукції з Поштою Росії і укласти з ТОВ "Головна передплатна агенція".

 

У рішенні суду мовиться, що ціни були завищені, тому збитки склали 26 мільйонів рублів. Олексій Навальний нібито керував цією аферою.

 

Раніше Олег Навальний отримав 3,5 роки в'язниці та вже відбув покарання. Натомість Олексій Навальний отримав такий самий термін, але умовно з випробувальним 5 років.

 

Тому опозиціонер був зобов'язаний 2 рази в місяць з'являтись до російських правоохоронців. Однак в Росії запевняють, що він кілька разів не зробив цього ще до отруєння "Новачком". Коли політик лікувався в Німеччині, також не "відмічався".

 

Власне, тому й умовний термін хочуть замінити на реальний.

 

Як повідомляла УМ, у серпні 2020 року Навального отруїли "Новачком". Тому його забрали на лікування до берлінської клініки "Шаріте". Розслідування Bellingcat показало, що до отруєння причетні співробітники ФСБ.

 

Коли Навальний прилетів до Росії, його одразу затримали в аеропорту.  Згодом політику обрали запобіжний захід – його взяли під варту на 30 діб.

 

Після затримання опозиціонера Олексія Навального, яке відбулось 17 січня, росіяни вийшли на масовий протест у різних містах країни. Також людей напередодні обурило рослідування опозиціонера про маєток Путіна.

 

 

ОМОНівці застосовували силу до мітингувальників та затримували їх. Наприклад, 31 січня затримали понад 5,7 тисячі людей.