Трампа вербували з 1977 року – The Guardian

10:05, 30.01.2021
Трампа вербували з 1977 року – The Guardian

Дональд Трамп нібито вперше потрапив "на радар" КДБ ще понад 40 років тому.

Колишній агент Комітету державної безпеки (КДБ) СРСР Юрій Швець, який давно отримав громадянство Сполучених Штатів, стверджує, що 45-го президента США Дональда Трампа радянські та згодом російські спецслужби вербували в якості «активу» впродовж 40 років.

 

Як передає Україна молода, про це він розповів британському виданню The Guardian.

 

За даними видання, у книзі Крейга Унгера "Американський компромат" (American Kompromat: How the KGB Cultivated Donald Trump, and Related Tales of Sex, Greed, Power, and Treachery. Дата публікації 26 січня 2021 року), в основу якої лягли слова Швеця, йдеться про те, що Трамп нібито вперше потрапив "на радар" КДБ ще 1977 року.

 

Зазначається, що тоді майбутній президент США одружився на чеській моделі Івані Зельнічковській, тож його кандидатуру почали опрацьовувати спецслужби тодішньої Чехословаччини під кураторством КДБ.

 

За словами колишнього агента КДБ Юрія Швеця, Дональд Трамп був залюбки готовим ретранслювати антизахідну пропаганду.

 

"Це приклад того, як людей вербують, коли вони ще студенти, а потім вони займають важливі посади. Щось подібне трапилося у випадку з Трампом.. Вони досконально вивчили його особистість, розуміли, що він за людина. У КДБ знали, що він надзвичайно вразливий інтелектуально та психологічно, схильний до лестощів", - каже пан Швець.

 

Як повідомляла "УМ", адміністрація попереднього президента Дональда Трампа підписала з Об'єднаними Арабськими Еміратами угоду про продаж 50 винищувачів F-35 та 18 безпілотників перед самою інавгурацією Байдена, буквально за годину.