У Росії стався вибух на заводі, де виробляють заряди для «Градів», є жертви

12:54, 28.01.2021
У Росії стався вибух на заводі, де виробляють заряди для «Градів», є жертви

За офіційною інформацією, у результаті інциденту постраждали 3 людей.

На Пермському пороховому заводі вранці 28 січня стався потужний вибух, який призвів до масштабної пожежі. У результаті постраждали 3 людей.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в повідомленні МНС Росії

 

З оприлюднених у мережі відео помітно, що після вибуху над заводом здійнялася величезна вогняна хмара, яку було видно на відстані кількох кілометрів.

 

Рятувальники отримали повідомлення про пожежу на вулиці Гальперіна у Пермі 28 січня, о 08:30.

 

 Вдалося з'ясувати, що її спровокував вибух на пороховому заводі. О 09.13 займання локалізували, а о 09.22 – ліквідували. У гасіння пожежі брали участь 69 людей та 16 одиниць техніки.

 

За офіційною інформацією, у результаті інциденту постраждали 3 людей. У телеграм-каналах пишуть, що один з них у важкому стані, двоє інших отримали травми середньої важкості.

 

За попередньою інформацією, пожежа на заводі сталася при навантаженні виробничих відходів зі складу в машину, через що загорілася спецпродукція на складі.

 

 

На Пермському пороховому заводі виготовляють запали до реактивних двигунів для систем залпового вогню "Град", "Смерч" і комплексів ППО, суміші для розгінних ступенів крилатих ракет морського базування, заряди для танків та інші типи боєприпасів.