У Росії брата Навального та юристку ФБК посадили в ізолятор на 48 годин

09:42, 28.01.2021
У Росії брата Навального та юристку ФБК посадили в ізолятор на 48 годин

Навального та Соболь відвели в ізолятор

Брата російського опозиціонера Олексія Навального – Олега – затримали у Росії на 48 годин. Разом з ним правоохоронці забрали також юристку Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє директор ФБК Іван Жданов

 

Як повідомили у поліції, Олег Навальний та Любов Соболь у справі про порушення санітарно-епідеміологічних норм фігурують як підозрювані. По цій же справі затримали також учасницю групи Pussy Riot Марію Альохіну.

 

Відомо, що Навального та Соболь відвели в ізолятор на вулиці Петрівка, 38.

 

"Це повна маячня і беззаконня. Люба вже підозрювана в цій мертвонародженій кримінальній справі", - написав на своїй твітер-сторінці адвокат юристки Володимир Воронін.

 

Після затримання опозиціонера Олексія Навального, яке відбулось 17 січня, росіяни вийшли на масовий протест у різних містах країни. Також людей напередодні обурило рослідування опозиціонера про маєток Путіна.

 

Однак влада не зважала на погляди людей та навпаки – силовики жорстоко затримували протестувальників. Водночас Навального взяли під варту на 30 діб.
Стало відомо, що 27 січня силовики прийшли з обшуками до квартири Олексія Навального, яка розташована у Москві. У квартирі в той час був брат політика Олег Навальний. Також правоохоронці були і в помешканні його дружини Юлії.

 

Юлію Навальну, до слова, також затримали у перший день протестів, однак згодом відпустили.