Дубінський відмовився вийти із фракції попри прохання Зеленського

12:01, 26.01.2021
Дубінський відмовився вийти із фракції попри прохання Зеленського

Дубінський «не відчуває себе винним»

Президент України Володимир Зеленський закликав вийти з фракції народного депутата зі «Слуги народу» Олександра Дубінського, на якого накладені американські санкції через звинувачення в причетності до втручання в американські вибори.

 

Як інформує УМ, це Радіо Свобода підтвердив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

 

Таку пропозицію Зеленський озвучив перед засіданням фракції 25 січня, проте Дубінський відмовився, каже Корнієнко.

 

«Він, в принципі, говорить одне і те саме у всіх своїх джерелах. Каже, що він не винен, і вини не відчуває, тому виходити з фракції не буде», – передав позицію Дубінського перший заступник голови фракції.

 

Депутат зі «Слуги народу» Олександр Дубінський та його адвокатка Тетяна Костіна вважають, що санкції Сполучених Штатів стали результатом «брехливого доносу» «Центру протидії корупції» і конкретно очільниці організації Дарії Каленюк. Вони нібито ввели в оману американських посадовців.

 

Також президент нагадав, що Дубінський «розколював фракцію весь час», і що його «журналістська діяльність» під час депутатства знижувала рейтинг і імідж фракції, пише УП, посилаючись на співрозмовника.

 

Співрозмовник зазначає, що за Дубінського вступився Бужанський, мовляв, фракція має своїх підтримувати, на що Зеленський відповів, що вони саботували багато законопроєктів, натякнувши, щоб не апелювали до командності.

 

Також джерело розповідає, що Дубінський кричав, нібито нардепка Анастасія Радіна зрадила Україну, працює на іноземні спецслужби, а «шабунята й соросята» його оббрехали й ввели Зеленського в оману.

 

Глава держави у відповідь на це заборонив нардепові прикриватися президентом України, а звинувачення Дубінського у бік Центру протидії корупції" назвав дитячими, пояснивши що «це не гілка влади, а громадська організація, щоб її критикувати». Також Зеленський порадив Дубінському утриматися від виправдань.

 

Глава держави запропонував фракції зібрати голоси «за» та «проти» Дубінського, а сам готовий зустрітися з керівництвом фракції та обговорити, що робити далі.

 

Співрозмовник переконаний, що ключовий месседж — Дубінський має піти, а сам Зеленський не хоче вирішувати проблему із санкціями.

 

Джерело «Української правди» наголосило, що суперечка президента з нардепом тривала понад 30 хвилин

 

Як повідомляла УМ, 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.

 

Санкції проти зазначених осіб запроваджені через так звані плівки нардепа Деркача, якого Вашингтон називає «російським агентом».

 

Врешті Дубінський вирішив, що винний у цьому Центр протидії корупції Дубінський звинуватив Шабуніна у санкціях США та додав до цього держзраду.

 

Антикорупціонери подякували депутату за "піар".

 

Офіс генерального прокурора відкрив два кримінальні провадження стосовно народного депутата від фракції «Слуга народу» Олександра Дубінського відповідно до ухвали Печерського районного суду міста Києва від 11 січня. Йдеться про звинувачення в умисному ухиленні від сплати податків та легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.