Проти корупції: українські моряки вимагають відставки Криклія

14:59, 25.01.2021
Проти корупції: українські моряки вимагають відставки Криклія

Демонстранти виступають проти корупції

 В Одесі, Маріуполі, Херсоні, Ізмаїлі та Києві українські моряки 25 січня вийшли на протести. Демонстранти виступають проти корупції у сфері підготовки та дипломування моряків.

 

Протестувальники вимагають відставки міністра інфраструктури Владислава Криклія та виконувача обов'язків голови Держслужби морського та річкового транспорту України Андрія Глазкова, інформує Морська палата України.

 

Також просять організувати чесну роботу Державного реєстру документів моряків України. Вимагають, щоб не було впливу сторонніх осіб.

 

Мітингувальники підтримують проєкт про спрощення системи дипломування моряків та зміни до Кодексу торговельного мореплавства України. Це стосується того, що моряки зможуть отримувати повторне підтвердження дійсності дипломів без іспитів у держкомісіях.

 

 

Протестувальники закликали президента, голів ОДА, начальників СБУ, НАБУ, прокурорів втрутитись та усунути корупційні схеми.

 

У листопаді 2020 року функції Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків передали Морській адміністрації. Крім того, запустили процес ліквідації Інспекції.

 

У Мінінфраструктури міністерстві запевняли, що це такі зміни спростять підготовку та дипломування моряків. Також планують запровадити цифрові сервіси. Наприклад, електронний кабінет моряка. Урядовці стверджують, що це унеможливить корупцію.