В Росії блокуватимуть соцмережі із закликами до мітингів на підтримку Навального

16:49, 21.01.2021
В Росії блокуватимуть соцмережі із закликами до мітингів на підтримку Навального

Прихильники Навального планують мітинги по всій Росії 23 січня

Російська Генеральна прокуратура вимагає обмежити доступ до ресурсів, які закликають до участі в несанкціонованих мітингах 23 січня, до який закликають прибічники заарештованого позиціонера Олексія Навального. 

 

Російські прокурори виявили повідомлення про нібито протизаконні збори, коли моніторили соцмережі. Вони просять заблокувати сайти, які поширюють цю інформацію, повідомляє російська служба ВВС.

 

У відповідь на арешт опозиціонера Олексія Навального, його прихильники планують мітинги по всій Росії 23 січня. Акції протесту анонсовані у соціальних мережах. Представники російської генпрокуратури наразі лише попереджають осіб, які поширюють ці заклики. Однак не виключають, що за наявності обставин можуть притягнути активістів до відповідальності.



Напередодні у Роскомнадзор внесли вимоги "про обмеження доступу до протиправної інформації". Він вимагає від платформи TikTok і соцмережі "ВКонтакте" не допускати поширення інформації, "що залучає неповнолітніх до протиправних дій" і "закликає до участі в незаконних мітингах".

 

Нагадаємо, Олексія Навального затримали 17 січня 2021 в аеропорту "Шереметьєво". Правоохоронці помістили його в слідчий ізолятор, де обрали запобіжний захід – 30 діб тримання під вартою.

 

У відповідь на арешт, штаб опозиціонерів Путіна разом з Фондом боротьби з корупцією готують масові акції протесту на 23 січня. Вони обіцяють компенсувати штрафи, які отримають учасники мітингів.

 

Додамо, що Навальний написав перший пост зі слідчого ізолятора "Матросская тишина". Опозиціонер заявив, що не шкодує про своє повернення у Росію.

 

"Це був абсолютно раціональний вибір, у ньому немає ні пафосу, ні жертовності, ні фаталізму", - написав він на своїй сторінці в інстаграмі.

 

"Я не шкодую, що повернувся. Я відмовляюся миритися з беззаконням, яке коїть влада моєї країни. Я відмовляюся мовчати, слухаючи безсовісно брехню Путіна (Володимира Путіна – 24 канал) і його друзів, які загрузли в корупції2, - наголосив Навальний.

 

Опозиціонер додав, що раніше читав про "Матросскую тишину" у книгах, а тепер сам опинився у стінах СІЗО.

 

Навальний розповів про це місце : "є вікно та залізне ліжко. Однак ліжко без приладу, який змінює положення ніг та рук. Щоправда, у тіло не втикають голки та не під'єднують проводи. Принаймні, поки. У СІЗО всі розмовляють російською мовою. І це великий плюс. Негідники, які засідають у Кремлі, вже понад 20 років малюють діаграму. у ній всіх людей ділять на 3 стовпчики: задурені; ті, що все розуміють, однак мовчать; ті, хто відмовляються мовчати і борються як можуть. Головне, обрати правильний стовпчик".

 

Як повідомляла УМ, світові лідери та політики відреагували на затримання Навального. Зі світових столиць лунають заклики звільнити Навального та критика дій російської влади.