Обіцяв повернутись: Тупицького знову не впустили на роботу в КСУ

15:53, 20.01.2021
Обіцяв повернутись: Тупицького знову не впустили на роботу в КСУ

Голову Конституційного Суду України знову не впустили на роботу. На шляху Олександра Тупицького до робочого місця знову опинились співробітники управління державної охорони. 

 

В держохороні пояснили: Тупицького впустити в приміщення КСУ не можуть, бо виконують розпорядження Державного бюро розслідувань. Про це повідомляє 5 канал.

 

Відстороненому голові КСУ не дозволили навіть заїхати у двір будівлі суду. Сам Тупицький запевняє: якщо його офіційно не звільнили, то він має бути присутній на робочому місці, аби не отримати "прогул". Тому позиція в одіозного служителя Феміди залишається тією самою – щодня приходити на роботу.

 

Зазначимо, що указ про відсторонення Тупицького з посади голови КСУ президент Зеленський підписав 29 грудня 2020. Відповідне клопотання главі держави направили прокурори.

 

Сам Тупицький звернувся до генпрокурорки Ірини Венедіктової із закликом попросити Зеленського скасувати указ. Голова КСУ каже, що статусу підозрюваного у нього ще немає.

 


Справа Тупицького стосується Зуївського енергомеханічного заводу, розташованого на окупованій території Донбасу. Мовиться про неправдиві свідчення та підкуп свідка.

 

Як повідомляла УМ, 19 січня голова Конституційного суду України Олександр Тупицький викликав представників Національної поліції до приміщення Конституційного суду через перешкоджання виконанню ним службових обов’язків. У той же час, слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру Тупицькому.