Кандидат на посаду держсекретаря США Блінкен підтримав надання Україні летальної зброї

15:20, 20.01.2021
Кандидат на посаду держсекретаря США Блінкен підтримав надання Україні летальної зброї

В США передбачено $300 млн для надання допомоги Україні

У США кандидат на посаду держсекретаря Ентоні Блінкен підтвердив намір адміністрації новообраного президента Джозефа Байдена щодо надання Україні летальної зброї. Зокрема, для цього передбачено 300 мільйонів доларів.

 

Виділення такої суми Конгрес США підтримав одноголосно. Про це Ентоні Блінкен заявив під час слухань у Сенаті США, передає Укрінформ.

 

За його словами, на відміну від адміністрації Дональда Трампа, уряд Барака Обами так і не зміг це реалізувати.

 

Відповідаючи на запитання сенатора-республіканця Рона Джонсона про те, чи вважає він таке рішення правильним, Блінкен дав ствердну відповідь.

 

"Сенаторе, я підтримую надання летальної зброї оборонного призначення Україні", - наголосив Блінкен.

 

Блінкен також зазначив, що висловив таку свою позицію ще понад 3 роки тому в одній з публікацій The New York Times. За його словами, він ще й досі її дотримується.

 

Раніше Джозеф Байден заявляв, що у разі перемоги на президентських виборах надасть Україні летальну зброю для захисту від російської агресії.

 

 

Як повідомляла УМ, палата представників Конгресу США у вівторок, 8 грудня, більшістю голосів підтримала проект американського військового бюджету на 2021 фінансовий рік, в рамках якого погоджено надання Україні 250 мільйонів доларів військової допомоги.

 

У Конгресі мали намір збільшити військову допомогу Україні на 25 мільйонів доларів - до 275 мільйонів.

 

Військову допомогу Україні було заблоковано за годину після розмови глави Білого дому Дональда Трампа із Володимиром Зеленським.