Штурм Капітолію: ФБР зафіксувало виплату учасникам у розмірі $500 тисяч

13:48, 17.01.2021
Штурм Капітолію: ФБР зафіксувало виплату учасникам у розмірі $500 тисяч

Прихильники Трампа під час безладів у захопленій будівлі Конгресу США.

Федеральне бюро розслідувань опрацьовує версію іноземної підтримки заворушень під час штурму будівлі Конгресу США у Вашингтоні 6 січня.

 

Детективи ФБР, при цьому, ґрунтуються на даних про великі виплати ключовим фігурантам і низці груп радикального руху «альтернативних правих», які брали участь у штурмі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив телеканал NBC News з посиланням на одного чинного і одного екс-працівника ФБР.

 

Зокрема, у бюро не виключають, що іноземні уряди, організації чи приватні особи фінансували тих, хто планував і здійснював штурм Капітолію.

 

Так, увагу агентів привернули виплати в біткоїнах на суму 500 тис. дол. ключовим фігурантам і групам руху alt-right незадовго до нападу. За фінансовими операціями, ймовірно, стояв громадянин Франції. Платежі були задокументовані компанією, яка аналізувала перекази у криптовалюті.

 

Міністерство внутрішньої безпеки США також зауважує, що після заворушень 6 січня російські, іранські та китайські агенти впливу скористалися можливістю посилити пропаганду в період передачі влади у США.

 

Нагадаємо, 6 січня сотні прихильників Трампа штурмували будівлю Капітолію. Внаслідок масових протестів у Вашингтоні загинуло п'ять людей.

 

Як повідомляла «УМ», Байден прийме присягу в середу 20 січня опівдні за місцевим часом. Всесвітньо відомі зірки шоу-бізнесу Леді Гага і Дженніфер Лопез виступлять під час  церемонії інавгурації.

 

Ще чинний президент США Дональд Трамп відмовився від участі в інавгурації.