Розробник української вакцини від COVID Фаворов прищепився американською

16:22, 12.01.2021
Розробник української вакцини від COVID Фаворов прищепився американською

Михайло Фаворов робив щеплення в автівці

Президент компанії DiaPrep System Inc Михайло Фаворов зробив щеплення вакциною Modernа в Атланті, що у США. Його компанія спільно з Інститутом мікробіології і вірусології Національної академії наук займається розробкою української вакцини від COVID-19


«Сьогодні вранці (11 січня — ред.) прищепився Moderna. Дочка записала мене на щеплення, що мені було не під силу, адже всі телефони виявилися зайняті, а сайти падали вже в четвер (7 січня) від перевантаження. Але Олені це вдалося!», — повідомив Фаворов у своєму Facebook.

 

Він розповів, що робив щеплення в автівці: велика порожня стоянка обладнана під три колони автомобілів. За його словами, на пункті є три зупинки: для перевірки даних, відповідей на запитання, підписання згоди і, власне, щеплення.

 

Для того, аби його зробити, необхідно мати копію про запис на електронній пошті і водійські права. Уколи роблять медсестри, а солдати регулюють потік.

 
 

 

«Після щеплення сидиш в машині 15 хвилин, якщо нічого не сталося, їдеш, до наступного візиту через 28 днів», — розповів медик.

 

Фаворов додав, що йому зробили щеплення о 9:00 у районі Атланти Де Клаб. За його словами, за 30 хвилин через систему вакцинації пройшло 100 осіб.


Суспільне зв'язується з Фаворовим щодо причин рішення зробити щеплення американською вакциною. На момент публікації відповіді ще не надійшло.

 

DiaPrep System Inc — американська компанія, яка належить Фаворову. Раніше він обіймав посади в Центрі контролю і профілактики хвороб США і Міжнародному інституті вакцин при Організації об'єднаних націй. Фаворов є професором і доктором медичних наук.