Вибух газопроводу під Лубнами: оператор ГТС не виключає диверсію

20:20, 09.01.2021
Вибух газопроводу під Лубнами: оператор ГТС не виключає диверсію

Поблизу села Єнківці Лубенського району Полтавщини стався вибух на газопроводі. (Фото оператора ГТС України)

Потужний вибух пролунав на магістральному газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород» в районі міста Лубни Полтавської області в суботу близько 16.00.

 

Жертв і постраждалих унаслідок аварії немає.

 

Втім, оператор газотранспортних систем України повідомив, що причиною аварії внаслідок розгерметизації, яка призвела до вибуху газопроводу під Лубнами, може бути диверсія.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться на сторінці оператора ГТС України у соцмережах.

 

"Ремонтні бригади працюють на місці інциденту, наразі аварію локалізовано. Небезпеки для мешканців сусідніх населених пунктів немає. ОГТСУ вживає всіх необхідних заходів, щоб відновити стабільне постачання газу споживачам в обхід, загрози для забезпечення газом прилеглих населених пунктів немає. Транзиту також нічого не загрожує", - підкреслили в пресслужбі оператора.

 

Там також додали, що розслідування встановить ймовірні причини аварійної ситуації, зокрема можливість диверсії.

 

Водночас, поліція встановлює причини вибуху на магістральному газопроводі під Лубнами. Периметр пожежі охороняють.

 

"У поліцію Лубенського району 9 січня, близько 16:00, надійшло повідомлення від жительки міста Лубни, що поблизу села Єнківці стався вибух на газопроводі", - інформує поліція Полтавщини.

 

Попередньо встановлено, що неподалік села Єнківці на відстані близько трьох кілометрів серед поля спостерігається горіння на місці, де залягає газопровід високого тиску.

 

"Про наявність постраждалих інформація відсутня. Поліція охороняє периметр пожежі, щоб ніхто з цивільних не потрапив у небезпечну зону і не постраждав", - йдеться в повідомленні.

 

Обставини події з'ясовуються.

 

Як повідомляла "УМ", президент Сербії Олександр Вучич офіційно запустив газопровід «Балканський потік», який є продовженням «Турецького потоку» на початку 2021 року.