В Індонезії розбився пасажирський Boeing 737

15:43, 09.01.2021
В Індонезії розбився пасажирський Boeing 737

Пасажирський літак авіакомпанії Sriwijaya Air втратив висоту понад 3000 м менш ніж за хвилину.

Пасажирський літак авіакомпанії Sriwijaya Air із 62 людьми на борту зазнав катастрофи незабаром після зльоту зі столиці Індонезії Джакарти. Літак втратив зв'язок на шляху в Понтіанак у провінції Західний Калімантан і зник з радарів.

 

Після кількох годин пошуків, близько 14:30 у прибережних водах індонезійського острова Ланканг в Яванському морі знайшли перші уламки лайнера, а також речі та рештки тіл пасажирів.

 

Як передає Україна молода, про це інформують світові ЗМІ в суботу.

 

Сайт відстеження польотів Flightradar24.com повідомив, що літак втратив висоту понад 3000 м менш ніж за хвилину.

 

У міністерстві транспорту заявили, що пошуково-рятувальні роботи тривають.

 

Згідно з реєстраційними даними, літаку, який зазнав катастрофи 27 років, йдеться про  Boeing 737-500. Він не є моделлю 737 Max, літаки якої зазнали катастрофи двічі за останні роки.

 

Як повідомляє CNN Indonesia, жителі острова Ланканг стверджують, що двічі чули вибух і знайшли кілька предметів у морі, в тому числі частини фюзеляжу.

 

На борту літака перебувало 56 пасажирів, в тому числі 10 дітей, повідомив співробітник національного пошуково-рятувального агентства Басарнаса. За даними місцевих ЗМІ, на борту було 6 членів екіпажу.

 

Пізніше влада Індонезії підтвердила, що літак зазнав аварії. "Так, недалеко від острова Мале", - сказав міністр транспорту Індонезії Буді Кар'я Сумаді в інтерв'ю порталу Detik на питання, чи підтверджено, що зниклий літак зазнав аварії.

 

Sriwijaya Air — це індонезійська авіакомпанія, що базується в Джакарті, зі штаб-квартирою в міжнародному аеропорту Сукарно-Хатта. Це третій за величиною перевізник в країні, якому належить парк вузькофюзеляжних літаків.

 

Sriwijaya Air пропонує рейси в основному в самій Індонезії, а також за кількома міжнародними напрямками.

 

Як повідомляла "УМ", Україна, Афганістан, Великобританія, Канада і Швеція зробили заяву в річницю збиття рейсу PS752 української авіакомпанії МАУ під Тегераном.