Черкаси та Тернопіль відмовились вводити локдаун 8 січня

11:26, 07.01.2021
Черкаси та Тернопіль відмовились вводити локдаун 8 січня

В уряді заявили, що усі мери мають тверезо ставитися до карантинних обмежень,

Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що вважає введення локдауну у місті з 8 січня недоречним. Кількість заражених у Черкасах наразі зменшилася.

 

Напередодні Нового року був пік захворювання, однак зараз ситуація з коронавірусом пішла на спад. Про це Бондаренко заявив у відеозверненні, яке оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуці.

 

"На фоні зниження кількості хворих, запровадження локдауну є не на часі" -  наголосив Бондаренко.

 

«На тлі зниження кількості хворих, введення локдауну не до часу. Ми бачили пік захворювання перед новим роком, зараз ми бачимо спад. В таких містах як Черкаси, життя йде своїм шляхом. Немає збільшення кількості хворих», — сказав Бондаренко.


Остаточне рішення щодо подальших дій місцева влада прийматиме вже з понеділка, 11 січня.

 

Міська влада Тернополя також вирішила не запроваджувати локдаун з 8 до 24 січня. Таке рішення мотивують тим, що у місті останнім часом не фіксують зростання кількості заражених коронавірусом.

 

Рішення не впроваджувати локдаун ухвалила Тернопільська регіональна комісія з питань надзвичайних ситуацій, повідомляє пресслужба Тернопільської міської ради.

 

Мер міста Сергій Надал заявив, що у Тернополі з 8 до 24 січня діятимуть лише раніше запроваджені обмеження.

 

"У нас, навпаки, є тенденція до зменшення кількості людей, які хворіють, які перебувають у лікувальних закладах з COVID-19. Практично немає хворих серед дітей та працівників закладів освіти", - наголосив Надал.

 

Мер також розповів, що з 11 січня у місті відновлюють роботу школи. Окрім того, міський очільник порекомендував суб'єктам господарювання не припиняти свою роботу.


У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що локдаун не можна відтерміновувати чи скасовувати. Після зимових свят кількість заражених коронавірусом зросте у будь-якому випадку.

 

Очільник Кабінету Міністрів Денис Шмигаль наголосив раніше, що усі мери мають тверезо ставитися до карантинних обмежень, адже від них залежить життя людей.

 

Як повідомляла УМ, Степанов закликав українців тестуватися на коронавірус з будь-якими симптомами ГРВІ