Денис Шмигаль перевірить підпільну вакцинацію депутатів за 2,5 тисячі євро

17:03, 06.01.2021
Денис Шмигаль перевірить підпільну вакцинацію депутатів за 2,5 тисячі євро

Денис Шмигаль сподівається, що "жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження".

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив керівництву МОЗ і МВС перевірити інформацію про можливу підпільну вакцинацію від коронавірусу депутатів і топ-чиновників.

 

Тим самим керманич уряду відреагував на колонку у ЗМІ відомого бізнесмена Михайла Бродського, який написав, що низка народних депутатів і представників уряду (нібито й сам пан Шмигаль) таємно вакцинувалися проти COVID-19 нелегально завезеною до України з Ізраїлю вакциною Pfizer.

 

За даними пана Бродського, політики платили за дві дози вакцини 2,5 тисячі євро.

 

Як повідомляє Україна молода, свою реакцію на заяву Бродського пан Шмигаль оприлюднив у Telegram  у середу.

 

«Доручив МОЗ та МВС перевірити інформацію, оприлюднену в ЗМІ, щодо можливої підпільної вакцинації препаратами невідомого походження. І одразу повідомлю власну позицію», - зауважив прем’єр-міністр.

 

І додав: «Я є прихильником вакцинації. Згідно з планом, затвердженим МОЗ, першу партію вакцин отримають лікарі, що працюють на передовій боротьби з COVID-19. Сам буду вакцинуватися власним коштом у другу або третю чергу, коли офіційно зареєстрована вакцина надійде у клініки».

 

Денис Шмигаль нагадує, що Україна зараз очікує першу партію вакцин – 1,9 млн доз від Sinovac Biotech. За його даними, керівництво країни проводить перемовини з іншими світовими виробниками вакцин, які пройшли клінічні випробування. Але наразі жодна з вакцин не сертифікована в Україні.

 

Тому глава уряду висловив упевненість, що "жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження".

 

Як повідомляла «УМ», днями в Польщі розгорівся неабиякий скандал з приводу щеплення проти коронавірусу поза встановленою чергою відомих осіб зі світу культури та політики.