Кравчук пояснив слова Зеленського про мобілізацію

09:46, 27.12.2020
Кравчук пояснив слова Зеленського про мобілізацію

Кравчук вважає слова Зеленського нормальною реакцією патріота.

Глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що заява президента Володимира Зеленського про масову мобілізацію жінок і чоловіків у разі нового нападу Росії - це нормальна реакція патріота.

 

Як інформує УМ, свою думку політик висловив в ефірі телеканалу Україна.
 

 

"Будь-яка відповідь пов'язана з питанням, яке ставить журналіст. Журналіст задав питання: якби з Криму був напад Росії, як би поводилася Україна? Президент відповів: якби таке сталося, ми б захищали свою землю, і захищати пішли б усі. І питання було "якби", і відповідь була в тому ж ракурсі", - пояснив Кравчук.
 

 

За його словами, глава держави не міг відповісти інакше.

 

"Коли я був уже не президентом, мене також запитали: якби ворог прийшов на вашу землю, що б ви робили? Я сказав, що маю достатню кількість різнокаліберної зброї, я б стріляв у кожного ворога, хто став на мою землю, поки зброю тримають руки і поки дивляться очі, я буду бити ворога, а не жити за принципом "підставляти другу щоку". Це нормальна відповідь патріота України, людини, яка любить свою землю", - зазначив перший український президент.
 

 

Як повідомляла УМ, згадану ідею українського лідера прокоментували в РНБО. У відомстві заявили, що така ідея нереалістична, тому що більшість українців не готові до мобілізації ідеологічно і не навчені: «...ми повинні розуміти, що, навіть мобілізувавши людей, ми їх повинні ще навчити. Тому що ми ж не воюємо м’ясом, не кидаємо людей десятками тисяч».

 

Напередодні Володимир Зеленський в інтервʼю виданню «Фокус» заявив, що у випадку нападу Росії на Україну з боку тимчасово окупованого Криму «буде велика війна» і загальна мобілізація — чоловіків та жінок. Ця заява глави держави викликала суспільний резонанс.