Екстрена допомога для чотирилапих безхатьків стане цілодобовою

18:25, 23.12.2020
Екстрена допомога для чотирилапих безхатьків стане цілодобовою

Оплачувати послуги буде громадська організація.

Безпритульні тварини у столиці будуть цілодобово отримувати екстрену допомогу у одній із приватних клінік, а оплачувати послуги буде громадська організація.

 

Як інформує УМ, відповідну угоду украли Київська міська лікарня ветеринарної медицини разом із клінікою «4 лапи» та Київським товариством захисту тварин «Щасливий Берег».

 

Таким чином, щодня із 20:00 до 09:00, коли комунальні клініки закриті, безпритульних тварин на лікування прийматиме лікарня «4 лапи», що на вулиці Теодора Драйзера, 8, повідомляє КМДА,.

 

"Це приватна ветеринарна клініка, послуги якої оплачує громадська організація «Щасливий Берег». У разі, якщо після надання екстреної допомоги тварина потребуватиме подальшого лікування, то зранку ми перевеземо її до себе, отримавши у колег вичерпну інформацію про стан та проведені заходи. Звернутися у вечірній та нічний час до наших партнерів зможуть як опікуни тварин, так і небайдужі громадяни за потреби», – каже директорка Київської міської лікарні ветмедицини Наталя Мазур.

 

За її словами, така угода діятиме до 31 грудня 2021 року, а якщо ініціатива виявиться ефективною, її продовжать.

 

Нагадаємо, для столиці розробляють цільову програму, що має впровадити європейські стандарти поводження з тваринами та відповідну інфраструктуру для догляду за ними – будівництво нового Центру захисту тварин та офіційного кладовища.