Франція зняла заборону на в'їзд британцям

10:41, 23.12.2020
Франція зняла заборону на в'їзд британцям

У Британії виявлено нову мутацію коронавірусу

Французам, громадянам Євросоюзу, а також британцям і громадянам третіх країн, які є резидентами у Франції, відкритий в'їзд на французьку територію за наявності негативного тесту на COVID-19, зробленого не пізніше, ніж за три доби.

 

Як інформує УМ, про це повідомила прес-служба уряду Франції.

 

"Якою б не була їхня національність, всі пасажири будуть зобов'язані надати авіаційній, морській або залізничній компанії документ лабораторії аналізів, що містить негативний результат тесту на Sars-CoV-2 (COVID-19). Служби, на які покладено контроль на кордонах, зможуть також його перевіряти", - зазначено в повідомленні.

 

Як пояснили в прес-службі, введена на 48 годин заборона на в'їзд британцям через швидке поширення в Сполученому Королівстві мутації коронавірусу була необхідною.

 

У цей час спільно з Єврокомісією та державами-членами ЄС був вивчений аналіз ризиків, представлений Європейським центром профілактики та контролю захворювань (ECDC), а також пройшло обговорення подальших кроків з британським урядом.

 

"Це розпорядження (про скасування заборони - ред.) буде застосовуватися щонайменше до 6 січня за умови можливого двостороннього або загальноєвропейського перегляду, який може відбутися на той час", - зазначили у французькому уряді.

 

Нагадаємо, 20 грудня низка світових держав, включаючи Францію, тимчасово закрили небо для громадян Британії через виявлену в ній нову мутацію коронавірусу