Макрон підтвердив намір приїхати в Україну

10:15, 23.12.2020
Макрон підтвердив намір приїхати в Україну

Макрон підкреслив, що важливо дотримуватися домовленостей "нормандії".

Президент Франції Еммануель Макрон під час бесіди із президентом України Володимиром Зеленським підтвердив намір приїхати до Києва з офіційним візитом, як тільки дозволить епідситуація.

 

Як інформує УМ, про це у вівторок, 22 грудня, повідомила прес-служба глави Української держави.


В ході телефонної розмови Зеленський побажав Макрону, який заразився коронавірусом, якнайшвидшого одужання і відновлення сил, а також привітав його із днем ​​народження, який французький лідер відзначав напередодні.
 

Також особливу увагу сторони присвятили питанню досягнення миру на Донбасі. Так, український президент поінформував колегу про актуальні зусилля, яких докладає Київ для досягнення стійкого миру, і подякував йому за підтримку суверенітету, територіальної цілісності України і її мирних ініціатив.
 

У свою чергу Макрон запевнив, що Франція буде продовжувати вживати всіх необхідних заходів для просування у мирному процесі, і підкреслив при цьому, що важливо дотримуватися домовленостей "нормандії".
 

Нагадаємо, президент Франції пообіцяв Зеленському допомогти Україні із прискоренням процесу отримання вакцини від коронавірусу.