Парламент Ізраїлю розпущено достроково

09:28, 23.12.2020
Парламент Ізраїлю розпущено достроково

Позачергові вибори у країні відбудуться 23 березня наступного року.

Парламент єврейської держави був автоматично розпущений у ніч із вівторка на середу, 23 грудня, через закінчення строків затвердження держбюджету-2020.

 

Як інформує УМ, про це повідомило державне радіо Kan.
 

Відзначається, що позачергові вибори у країні відбудуться 23 березня наступного року.
 

"Ми знову йдемо на вибори. У нас попереду складний період. Двері Кнесету (парламенту Ізраїлю - ред.) 23-го скликання закриваються", - заявив спікер Ярів Левін після завершення останнього пленарного засідання парламенту.
 

При цьому чинний прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху залишається на цій посаді до моменту приведення до присяги нового уряду, сформованого за підсумками виборів.
 

Нагадаємо, парламентські вибори в березні будуть четвертими в Ізраїлі менш ніж за два роки. Попереднє голосування, яке відбулося 2 березня 2020 року, поклало кінець політичній кризі у країні, яка тривала понад 500 днів.
 

На минулих виборах партія Нетаньяху Лікуд здобула перемогу з невеликою перевагою, але їй і її союзникам не вдалося отримати більшість у парламенті.
 

Тільки наприкінці квітня Нетаньяху і спікер Кнесету Бені Ганц оголосили про рішення сформувати велику коаліцію за підсумками виборів і повідомили, що підписали угоду про створення уряду національної єдності.