«Справу сфальсифіковано»: Татаров виключає свій арешт

16:00, 22.12.2020
«Справу сфальсифіковано»: Татаров виключає свій арешт

Татаров назвав справу проти нього «особистою помстою» Ситника.

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров відреагував на заяву директора НАБУ Артема Ситника про обрання для нього запобіжного заходу та запевняє, що його арешту не буде.

 

Як інформує УМ, про це він написав у своєму Telegram-каналі.

 

Раніше Ситник заявив, що детективи НАБУ ініціюють арешт Татарова з альтернативою застави.

 

Заступник глави ОП заявляє, що в справі проти нього «немає жодного доказу» і його не можуть арештувати «за повністю сфальсифікованим кримінальним провадженням».

 

«Директор НАБУ Ситник заявив, що ініціює мій арешт. Хочу повідомити визнаному винним у корупції чиновнику, який загрався, що його PR-акція закінчиться так само, як вся його попередня діяльність — нічим. Не буде і не може бути ніякого арешту за повністю сфальсифікованим кримінальним провадженням, де немає жодного факту чи доказу», — написав Татаров

 

Окрім цього, він назвав справу проти нього «особистою помстою» Ситника.

 

«І ще раз нагадую, що ця справа — особиста помста чиновника, який не має ні морального, ні юридичного права очолювати НАБУ і давно повинен бути звільнений у зв’язку з доведеними фактами корупції», — додав Татаров.



Як повідомляла УМ, 18 грудня в НАБУ заявили, що повідомили про підозру Татарову в хабарництві у справі про квартирах Національної гвардії.

 

Татарова підозрюють у пособництві у наданні неправомірної вигоди у вигляді паркомісця в ЖК "Артемівський" від екснардепа Максима Микитася заступнику директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Костянтину Дубоносу.

 

Вказана парковка передавалася за внесення недостовірних даних до експертизи, яку проводило ДНДЕКЦ у межах справи про заволодіння понад 81 млн грн Нацгвардії. Тоді справу розслідувала поліція і паралельно НАБУ.

 

Потім обидві справи опинилася у бюро, і детективи повідомили про підозру низці осіб, зокрема, Микитасю, екскомандувачу НГУ Юрію Аллерову та іншим.

 

Після резонансу навколо справи в НАБУ опублікували листування його фігурантів, в якій, імовірно, фігурує Татаров. А колишній співвласник Укрбуду Максим Микитась, який пішов на угоду зі слідством, підтвердив, що раніше той працював в його компанії «фахівцем зі схем».