Юрій Вітренко претендує на посаду заступника міністра енергетики

15:21, 21.12.2020
Юрій Вітренко претендує на посаду заступника міністра енергетики

Юрій Вітренко за 2019 рік задекларував 53,25 млн грн зарплати в "Нафтогазі".

Колишній виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко подав декларацію як кандидат на посаду заступника міністра енергетики та вугільної промисловості.

 

Як інформує Україна молода, згідно з даними реєстру НАЗК, декларація була зареєтрована зранку в понеділок, 21 грудня.

 

Пан Вітренко за 2019 рік, зокрема, задекларував 53,25 млн грн зарплати в "Нафтогазі" та 2,22 млн грн гонорарів як голова наглядової ради "Укрнафти".

 

Йому належить 100% акцій ТОВ "ЕЙВАЙЕЙ СЕКЬЮРІТІЗ" (AYA Securities).

 

Також відомо, що колишній виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко отримає держоблігацій на 4 мільйони доларів строком на 5 років в рамках "мирової" угоди з "Нафтогазом" щодо виплати йому премії.

 

Варто зазначити, що на засіданні 17 грудня Верховна Рада не підтримала призначення колишнього виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єр-міністра - міністра енергетики.

 

Юрій Вітренко, призначення якого на посаду першого віце-прем'єра - міністра енергетики не підтримала Рада, побажав нардепам "знайти кращого кандидата, який зможе зробити нашу країну сильнішою".

 

Тоді як голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Верховна Рада зможе розглянути у січні 2021 року питання призначення Юрія Вітренка першим віце-прем'єром - міністром енергетики.