Юлія Лапутіна очолила Міністерство у справах ветеранів

12:33, 18.12.2020
Юлія Лапутіна очолила Міністерство у справах ветеранів

Лапутіна - друга в історії України жінка, яка має звання генерала.

Верховна Рада 18 грудня призначила на посаду міністерки у справах ветеранів Юлію Лапутіну. Зауважимо, вона друга в історії України жінка, яка має звання генерала.

 

Як інформує УМ, за призначення Лапутіною проголосували 248 народних депутатів. 

 

Лапутіна виступила на засіданні Ради. Політикиня наголосила на небезпечних наслідках війни та закликала підтримувати ветеранів. За її словами, особливу увагу потрібно приділити допомозі при посттравматичному синдромі у військових.

 

"Ці люди, які пройшли війну – це зовсім інші люди...Ми маємо їх підтримувати", - наголосила волонтерка.

 

Парламент плескав під час промови Лапутіної, а прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Лапутіна знає проблематику ветеранів не зі слів, а на практиці, адже має великий досвід.

 

Після призначення Лапутіна склала присягу на вірність українському народу.

 

Лапутіна – кандидатка педагогічних наук. Крім того, вона також здобула юридичну освіту.

 

З 1992 року новопризначена міністерка працює в СБУ. Почала службу на посаді оперуповноваженої підрозділу контррозвідки.

 

Впродовж 2010 – 2012 років Лапутіна обіймала посаду заступниці начальника Центру спеціальних операцій "А" СБУ – антитерористичний спецпідрозділ.

 

З 2014 року і досі – заступниця начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки СБУ.

 

З 14 квітня 2014 року Лапутіна перебувала в зоні бойових дій на Донбасі.

 

За словами заступника голови Київської міської спілки ветеранів АТО Антона Колумбети, сама вона була основною фавориткою на посаду міністра.

 

Нагадаємо, Міністерство у справах ветеранів України є центральним органом виконавчої влади, утвореним на підставі постанови Кабінету Міністрів України 28 листопада 2018 року, шляхом реорганізації Державної служби України у справах ветеранів.

 

2 вересня 2019 року було перейменовано на Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України з приєднанням Міністерства з питань ТОТ і ВПО.

 

Однак 11 березня 2020-го, зі скасуванням об'єднання міністерств, відомству повернули сучасну назву. Досі ого очолював Сергій Бессараб.

 

За відставку міністра Бессараба на засіданні Ради 16 грудня проголосував 251 народний депутат.