Мерію Парижа оштрафували за гендерну нерівність: забагато жінок

10:38, 17.12.2020
Мерію Парижа оштрафували за гендерну нерівність: забагато жінок

Мер Парижа Анна Ідальго сказала, що є "занадто феміністкою"

Міністерство державної служби Франції звинуватило мера Парижа Анну Ідальго у порушенні закону про гендерну рівність через те, що вона призначила забагато жінок на керівні посади. У відповідь вона сказала, що є "занадто феміністкою"


Як пише BBC, у 2018 році Ідальго призначила керівницями одинадцять жінок, а п'ять чоловіків — керівниками, що порушило національний закон від 2013 року, покликаний забезпечити гендерну рівність у сфері зайнятості.

 

Так, Міністерство державної служби Франції оштрафувало владу Парижа на 90 тисяч євро за кадрові рішення.

 

«Я рада повідомити, що ми були оштрафовані», — сказала Ідальго.

 

Згідно з правилами представники однієї статі не мають права посідати більше 60% місць на держслужбі. У ході рішень Ідальго 69% посад дісталося жінкам.

 

«Управління мерії раптово стало занадто феміністським. Цей штраф явно абсурдний, несправедливий, безвідповідальний і небезпечний», — сказала Ідальго на засіданні місцевої ради.

 

 

Вона підкреслила, що у Франції досі рідко призначають жінок на керівні посади і необхідно прискорювати процес у досягненні гендерної рівності.

 

Міністерка державної служби Франції Амелі де Моншален відповіла у Twitter, вказавши, що закон був змінений з 2018 року. Вона запросила пані Ідальго обговорити, як просувати жінок на державній службі, і сказала, що штраф піде на «конкретні дії».