Великобританія першою розпочинає масову вакцинацію проти COVID-19

11:37, 02.12.2020
Великобританія першою розпочинає масову вакцинацію проти COVID-19

Нині у країні вже організовують центри вакцинації.

Велика Британія схвалила використання вакцини проти коронавірусу від Pfizer та BioNTech. Таким чином вона стала першою країною, у якій розпочнеться імунізація проти COVID-19 серед населення.

 

Управління з контролю лікарських засобів і виробів медичного призначення визнало вакцину безпечною та схвалило її для використання. Вакцинація людей з пріоритетних груп може розпочатися найближчими днями, повідомляє BBC News.

 

Вакцина проти коронавірусу від компаній Pfizer та BioNTech стала найшвидшою в історії. Від ідеї до реалізації минулого менше ніж рік.


Міністерство охорони здоров'я країни заявило, що препарат відповідає суворим стандартам безпеки, якості та ефективності. Використання вакцини розпочнеться вже наступного тижня, натомість люди з пріоритетних груп можуть зробити щеплення вже найближчими днями.

 

"Національна служба охорони здоров'я Великобританії готова до цього, так що з початку наступного тижня ми почнемо в нашій країні програму вакцинації населення проти COVID-19", - заявив міністр охорони здоров'я Великобританії Меттью Хенкок.

 

Влада країни замовила 40 мільйонів доз препарату. Оскільки це двокомпонентна вакцина, її повинно вистачити для імунізації 20 мільйонів людей.

 

Нині у країні вже організовують центри вакцинації. Загалом на постачання очікують 50 лікарень

 

Компанія AstraZeneca заявила, що її вакцина від COVID-19 продемонструвала ефективність 70% під час основних клінічних випробувань. Водночас, у компанії стверджують, що їхній препарат може бути ефективним на 90%. Отож, світ отримав ще одну потенційно рятівну вакцину від коронавірусу, яка може бути дешевшою і ще простішою в транспортуванні.

 

Нагадаємо, попередніми компаніями, які досягли успіху в створенні вакцини від COVID-19 є компанії Pfizer та BioNTech, а також Moderna.

 

Дещо знизив невизначеність на фінансових ринках і той факт, що чинний президент Дональд Трамп у понеділок, 23 листопада, дозволив розпочати процес передачі влади новообраному американському президенту Джо Байдену. Зокрема, останній отримає доступ до федеральних коштів та ще до деяких ресурсів.

 

Як повідомляла УМ, Верховній Раді 4 листопада зареєстрували законопроєкт, який має спростити процедуру для вакцин та інших медичних імунобіологічних препаратів.

 

З ухваленням цього закону Україна зможе долучитися до клінічних випробувань, а відтак – до 50 тисяч українців зможуть отримати доступ до вакцини вже в найближчі місяці.

 

  •