Локдаун буде введений у будь-якому випадку - Данілов

16:26, 01.12.2020
Локдаун буде введений у будь-якому випадку - Данілов

"Те, що локдаун буде - це сто відсотків", - наголосив Олексій Данилов.

Локдаун в Україні через ситуацію з поширенням коронавірусу в країні в будь-якому випадку буде введений. Єдине, що зараз обговорює влада, це терміни його введення.

 

Як інформує УМ, про це в ефірі телеканалу Україна 24 заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов.

 

"Єдине питання в часі - чи то в грудні, чи то з 2 січня. Зараз йде дискусія з фахівцями з цього питання", - зазначив Данилов.

 

Він додав, що в неділю, 30 листопада, відбулася нарада за участю президента України, на якій обговорювалося введення суворих карантинних обмежень.

 

"Те, що локдаун буде - це сто відсотків", - наголосив Данилов.

 

Секретар РНБО також зазначив, що все залежатиме від того, як українці будуть дотримуватися карантину.

 

Також, на думку Данілова, жорсткий карантин, який влада вводила навесні, дав свої результати. Влада змогла підготуватися до процесів, зумовлених коронавірусом.

 

Окрім того, секретар РНБО РНБО наголосив, що ситуацією з епідемією повинні активно займатися чиновники на місцях.

 

"Є регіони, де сьогодні ситуація непроста – Київ, Дніпро, Одеса тощо, а є території, де поширення епідемії повільніше. У нас вже обрані нові органи самоврядування, в РНБО йде моніторинг того, що відбувається в місцевих радах, і ми дуже здивовані, чим вони займаються", – додав він.

 

Данілов зауважив, що місцева влада "займається чим завгодно, окрім з'ясування ситуації з коронавірусом на їх територіях". На думку Данілова, всі мери, депутати місцевих рад повинні бути залучені до цього процесу боротьби з COVID-19.

 

Як повідомляла УМ, глава Мінінфраструктури Владислав Криклій розповів, що в разі повного локдауну обмеження транспорту не розглядається.