Обмеження транспорту під час локдауну не буде - Криклій

11:30, 01.12.2020
Обмеження транспорту під час локдауну не буде - Криклій

Фінальних дат введення жорсткого карантину поки немає

У Мінінфраструктури стверджують, що під час консультацій щодо введення локдауну обмеження транспорту не розглядається. Фінальних дат введення жорсткого карантину поки немає


Як інформує УМ, про це  розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі українського телеканалу.

 

«Навіть в тих країнах, які вводили деякі обмеження щодо функціонування різних галузей, транспорт залишався працювати. Це артерія в першу чергу для економіки. Інакше важко ділову активність підтримувати. Я буду наполягати, щоб транспорт залишався робочим», — сказав Криклій.

 

Він уточнив, що не планується обмежувати будь-який транспорт: міські, внутрішньообласні, міжміські перевезення і залізниця будуть працювати. Внутрішні перельоти скасовувати не будуть. Щодо міжнародного авіасполучення, то слід враховувати ситуацію в іншій країні.

 

«Окремі випадки можливі, але вони не розглядалися. Тривають консультації щодо запровадження більш жорсткого карантину, але фінальних дат немає», — підкреслив Криклій.

 

Він також додав, що потрібно виходити з раціонального підходу і люди будуть пересуватися на громадському транспорті в основному з бізнес-потреб.

 

Як повідомляла УМ, у разі погіршення ситуації з COVID-19 в Україні можуть ввести заборону на міжміське сполучення. Заборона може стосуватися і залізничного транспорту, попереджав Арсен Аваков.

 

Корнієнко прогнозує схвалення рішення про повний локдаун до 4 грудня