У Жовкві розслідують смерть двох пацієнтів на апаратах ШВЛ

12:50, 29.11.2020
У Жовкві розслідують смерть двох пацієнтів на апаратах ШВЛ

Пацієнти перебували в реанімації на ШВЛ і померли, коли в лікарні зникла електрика.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів Жовківської районної лікарні на Львівщині.

 

Пацієнти, інфіковані коронавірусом, перебували в реанімації на апаратах штучної вентиляції легенів (ШВЛ) і померли, коли в лікарні зникла електрика. При цьому, в лікарні не задіяли електричні генератори.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Львівське обласне управління Нацполіції в неділю.

 

Зазначено, що повідомлення про смерть двох пацієнтів з'явилося в соцмережах. Під час перевірки цієї інформації поліцейські встановили, що 27 листопада в лікарні в Жовкві не було електрики з 17:50 до 19:10.

 

"У цей час в реанімаційному відділенні померли двоє місцевих жителів віком 61 рік і 66 років, які були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті - дихальна недостатність", - йдеться в повідомленні поліції.

 

Також поліцейські встановили, що в лікарні є два електричних генератори, але їх під час відключення не задіяли.

 

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статтями про службову недбалість і вбивство з необережності (ч.2 ст.367, ч.2 ст.119 КК України).

 

Процесуальне керівництво в розслідуванні провадження здійснює Червоноградська місцева прокуратура.

 

Зазначимо, що нещодавно Україна отримала перші 100 апаратів ШВЛ. 89 апаратів знаходяться на складі в Києві і незабаром будуть відправлені в регіональні лікарні.

 

У жовтні стало відомо, що з COVID-фонду не купили жодного апарату ШВЛ. Апарати закуповувалися меценатами і держорганами, а гроші з коронавірусного фонду пішли на будівництво доріг і амбулаторій, доплати медикам і правоохоронцям, а також соцвиплати.