Проблему з киснем в лікарнях для хворих на COVID-19 пропустили - ОП

09:12, 27.11.2020
Проблему з киснем в лікарнях для хворих на COVID-19 пропустили - ОП

До кінця листопада в Україну надійде понад 8 тисяч кисневих концентраторів.

Влада не змогла розв'язати проблему із забезпеченням киснем лікарень для хворих на коронавірус. Попри це, в уряді сподіваються, що врятувати ситуацію ще можна.


Як інформує УМ, про це розповів заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко в інтерв'ю виданню "Гордон".

 

Він вважає, що за ситуацію з киснем відповідальні, як центральні, так і місцеві рівні влади.

 

"Я згоден, що це проблема, яку ми пропустили. Потрібно було цим займатися в першу чергу. Зараз надолужуємо втрачене. Думаю, у нас це вийде", - зазначив Тимошенко.

 

Представник Офісу Президента вважає, що це "солідарна відповідальність" та пояснив, що попри те, що відповідальний за протидію коронавірусу Міністерство охорони здоров'я, в Україні децентралізація влади, а вона передбачає відповідальність на місцях.


А тому, немає відповідального за весь процес. На його думку, в цьому була вся проблема. Він також допустив, що через цю проблему можуть бути зроблені кадрові перестановки.

 

До слова, у ЗМІ з посиланням на власні джерела в Офісі Президента повідомили, що Степанова планують звільнити до кінця 2020 року, а кандидата на цю посаду начебто вже шукають.

 

Згідно з останніми даними МОЗ, для лікування COVID-19 в українських лікарнях відведено 53 445 ліжкомісць, з них підведені до кисню – 27 482.

 

До кінця листопада в Україну надійде понад 8 тисяч кисневих концентраторів.

 

Медичний кисень потрібний усім пацієнтам з COVID-19, які мають важку або середню форму хвороби.

 

Станом на 27 листопада в Україні виявили 16 218 нових випадків коронавірусної хвороби. Зокрема, захворіли 666 дітей та 655 медпрацівників. Госпіталізації потребували 2 069 інфікованих.

 

Найбільшу кількість випадків інфікування зареєстрували у місті Київ, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській та Одеській областях, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

 

За даними МОЗ, впродовж доби станом на ранок 27 листопада від ускладнень коронавірусної хвороби померли 192 мешканці України, натомість видужали – 8 843 хворих.