Лукашенко не виключає свого відсторонення від влади

15:28, 24.11.2020
Лукашенко не виключає свого відсторонення від влади

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не виключає свого відсторонення від влади. На його думку, здійснити це можна лише відповідно до закону та Конституції.

 

Він вважає, що західні держави вибудовують різні схеми впливу на білоруську владу, зокрема, й щодо нього особисто.

 

Як інформує УМ, про це Лукашенко заявив під час церемонії вручення вірчих грамот іноземним послам, повідомляє держагентство БЕЛТА.

 

За його словами, питання відсторонення від влади "розбурхує голови" західних дипломатів та втікачів-опозиціонерів. А зробити це цілком можливо.

 

"Підказую шлях, він один, інших немає: тільки білоруський народ це зможе зробити на підставі тих законів, які сьогодні існують, і білоруської Конституції", - зазначив він.

 

Додамо, нещодавно самопроголошений президент Білорусі заявив, що в Києві функціонує "центр американських спецслужб". Його наявність нібито підтвердили російські та білоруські спецслужби. Лукашенко вважає, що ці люди "зараз мучать" його режим і "розхитують планету".

 

Нагадаємо, потести в Білорусі розпочалися акції протесту ще 24 травня. Причиною стала відмова влади реєструвати кандидатами в президенти низку опозиційних політиків. Тоді й почалися перші затримання.


У перший місяць акції протесту щоденно були масовими й збирали тисячі людей у різних містах. Починаючи з середини вересня, основний акцент протестувальники робили на вихідні – суботу й неділю.

 

Станом на 22 листопада 2020 року протести в Білорусі тривають. Олександр Лукашенко провів власну інавгурацію та не збирається виконувати вимог білоруського народу, а цивілізовані держави не визнають його перемоги.

 

Як повідомляла УМ, очільник білоруської православної автокефальної церкви архієпископ Святослав Логін 22 листопада прокляв Олександра Лукашенко та відлучив його від церкви