Трамп дозволив почати процедуру передачі влади Байдену

09:07, 24.11.2020
Трамп дозволив почати процедуру передачі влади Байдену

Дональд Трамп поразку не визнає, звинувачує усіх у фальсифікаціях

Дональд Трамп повідомив, що віддав розпорядження Управлінню загальних служб (GSA) "робити, що треба" за первинними протоколами передачі влади між президентами США. Але поразку так і не визнав.

 

Трамп у твіттері 23 листопада написав: "В інтересах нашої країни я рекомендую Емілі та її команді зробити те, що потрібно зробити за початковими протоколами". Мовиться про Емілі Мерфі – главу Управління загальних служб (GSA).

 

Тим часом у CNN повідомили, що в GSA фактично визнали Байдена переможцем президентських виборів. І повідомили про готовність почати формальну процедуру передачі влади.

 

Цікаво, що Трамп написав про переслідування, погрози та знущання, яких начебто зазнала пані Мерфі.

 

А от сама глава GSA запевнила, що на неї не чинили тиску, і рішення вона прийняла самостійно.

 

Трамп

            Твіт Трампа, де він визнає і не визнає свою поразку на виборах одночасно / Скриншот

 


Як повідомляла УМ, Джо Байдена провідні медіа США визнали обраним президентом на підставі попередніх результатів голосування у всіх штатах (306 голосів виборників проти 232). Байден мав би офіційно обійняти посаду 20 січня 2021 року.

 

Дональд Трамп поразку не визнає, звинувачує усіх у фальсифікаціях та вимагає перерахунків голосів у судах. Та наразі жодного факту шахрайства на виборах його команді довести не вдалося.

 

У той таки час Байдена вже привітали чимало світових лідерів. Глава Євроради Шарль Мішель запросив Байдена на зустріч із главами країн ЄС та закликав відновити "міцний союз" ЄС і США.