МВС незаконними методами не примушуватиме мерів посилювати обмеження

10:51, 23.11.2020
МВС незаконними методами не примушуватиме мерів посилювати обмеження

Наразі в Україні діє штраф за порушення карантину, який отримують конкретні підприємці або керівники установ

Попри рішення уряду запровадити в Україні карантин вихідного дня, мери деяких міст принципово відмовляються посилювати обмеження. У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що примушувати до цього незаконними методами не будуть.

 

Як іфнормує УМ, про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у коментарі "РБК-Україна".

 

Геращенко наголосив, що українська поліція виконуватиме свої обов'язки виключно у межах закону.

 

"Незаконних дій з примусу мерів дотримуватися карантину не планується", -  сказав Геращенко.

 

Наразі в Україні діє штраф за порушення карантину, який отримують конкретні підприємці або керівники установ. Лише у перші вихідні, коли ввели посилений карантин, поліція склала 1 960 адмінпротоколів і закрила понад 2 тисячі закладів.


Як повідомляла УМ, Кабінет Міністрів 11 листопада запровадив в Україні карантин вихідного дня до кінця листопада 2020 року. Відтак, щосуботи та щонеділі заборонена робота барів, кафе та ресторанів, ТРЦ та інших закладів розважальної діяльності, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

 

У МОЗ введення карантину вихідного дня пояснили намаганням зменшити кількість контактів. На думку урядовців, саме у суботу та неділю люди найбільше спілкуються між собою.

 

20 листопада міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що при теперішньому співвідношенні хворих та шпиталізованих, повний локдаун в Україні можуть ввести за умови 30 тисяч нових хворих на COVID на добу

 

 Мер Івано-Франківська Марцінків оприлюднив плани Кабміну щодо повного локдауну