Карантин: Шмигаль активно готує план Б

16:23, 22.11.2020
Карантин: Шмигаль активно готує план Б

Денис Шмигаль під час онлайн наради з міськими головами.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль разом з іншими урядовцями активно розробляє план Б по протидії розповсюдження коронавірусу на випадок, коли не спрацює карантин вихідного дня в Україні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Шмигаль написав у Facebook  в неділю.

 

«Сьогодні закінчується четвертий день карантину "вихідного дня". Впевнений, що запроваджені заходи позитивно позначаться на динаміці захворювання. На випадок погіршення сценарію розробляється план Б. Вчора я розповів, що ми почали обговорення цього плану, аби вся країна мала про нього чітке уявлення», - повідомив глава уряду.

 

За його словами, урядовці вже провели з цього приводу дві наради з міськими головами, зустрілися з Радою церков та релігійними організаціями, щоб напрацювати спільний, виважений та підтриманий усіма план.

 

Пан Шмигаль додає: «Також цього тижня обговорили з українським бізнесом механізми підтримки галузей, на яких обмеження позначаються найбільше. Вийшли з багатьма новими ініціативами, які профільні міністерства вже активно опрацьовують».

 

При цьому, про які саме ініціативи йдеться, очільник Кабміну не уточнив.

 

Також, за словами прем’єра, одночасно з обговоренням можливих посилених карантинних заходів, Кабмін продовжує зміцнювати медичну систему. Він запевнив, що міським бюджетам спрямовані додаткові 870 млн грн на покращення забезпеченості лікарень киснем і вже виділений 1 млрд грн на закупівлю 6 мільйонів експрес-тестів, які отримають сімейні лікарі та бригади швидкої допомоги.

 

Як повідомляла «УМ», 20 листопада міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що при теперішньому співвідношенні хворих та шпиталізованих, повний локдаун в Україні можуть ввести за умови 30 тисяч нових хворих на COVID на добу.