Піднімаю явку: в Миколаєві влаштували флешмоб для виборців

11:54, 22.11.2020
Піднімаю явку: в Миколаєві влаштували флешмоб для виборців

Явка виборців на місцевих виборах-2020 є низькою.

Підприємці, комунальники і блогери організували флешмоб, покликаний підняти явку виборців під час другого туру виборів мера Миколаєва у неділю, 22 листопада.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Миколаївській області Дмитро Баштовий.

 

«У Миколаєві відбувається повторне голосування за міського голову. Підприємці, комунальна установа та інтернет-видання оголосили флешмоб у соціальних мережах Facebook та Instagram, головною метою якого є підвищити явку миколаївців на виборчих дільницях. За фото на дільницях та відео в сторіс обіцяють подарунки», - йдеться у повідомленні пана Баштового.

 

Напередодні інтернет-видання «НикВести» розмістило новину про розіграш подарунків у день голосування. Для участі в конкурсі необхідно прийти на свою дільницю і зробити фотографію. Після чого розмітити фото в Instagram Stories або зробити публікацію, додавши хештег #ідунавибори, а також позначивши аккаунт @nikvesti. Результати розіграшу оголосять 22 листопада о 21:00. Переможцям обіцяють 5 зарядних пристроїв.

 

Тоді як ще 19 листопада на сторінці комунальної установи «Агенція розвитку Миколаєва» з’явилась публікація про конкурс. «Умови дуже прості: йдемо на вибори, голосуємо, робимо фото на дільниці, завантажуємо його у FB із хештегом #яподнимаюявку та відмічаємо Агенцію розвитку Миколаєва. Також став + під цим постом, якщо береш участь в конкурсі», зазначено в публікації.

 

Трьом переможцям, яких визначать 22 листопада о 23:00, обіцяють призи - каталоги оцифрованої графіки з колекції Миколаївський обласний художній музей ім. Верещагіна.

 

Ще раніше,18 листопада, на Instagram-сторінці миколаївського підприємця Максима Бревди був розміщений допис про розіграш призів за голосування на повторних виборах. Для участі необхідно зробити сторіс або фото з виборчої дільниці, розмістити в Інстаграм з хештегом #яподнимаюявку, позначивши аккаунти Максима Бревди @maksymbrevda та Олега Чередніченка @oleg.c.h.e.

 

 

Результати будуть оголошені 22 листопада о 22-00. Переможці отримають три торти і три карти на 12 відвідувань тренажерного залу.

 

Як повідомляла «УМ», в неділю, 22 листопада, в Україні проходить повторне голосування на виборах голів 11 міст та депутатів 47 місцевих рад.